Analýza konfluence adherentních buněk ve 2D kultuře

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
První část práce se zabývá teoretickým popisem adherentních buněk, především jejich stavbou a funkcemi. Dále je práce věnována popisu kultivace buněk, kde jsou zmíněny podmínky nutné pro kultivaci a látky, podporující růst buněk. Poslední část teoretické rešerše se zaobírá mikroskopickou technikou, která je vhodná pro snímání endoteliálních buněk. Zejména se jedná o fluorescenční a konfokální mikroskopy. Praktická část se zabývá kultivací adherentních buněk a zhodnocením provedených experimentů.
First part of this semester work dealing with the theoretical description of adherens cells, particularly structure and functions of this cells. Subsequently work is devoted to description of cell culturing, with mention of conditions which are necessary for cell culturing, following by substances which promote cell growth. Last part of theoretical research is concern with microscopy technique that is suitable for studying of adherent cells. Subsequently it is about fluorescence and confocal microscopes. Practical part dealing with cell culturing of adherent cells and the evaluation of realized experiments.
Description
Citation
BRACKOVÁ, M. Analýza konfluence adherentních buněk ve 2D kultuře [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) MUDr. Šárka Sekorová (člen) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Prof. Provazník se zeptal na účel celé práce. Dr. Raudenská se zeptala jakým způsobem byl počítán počet buněk při nasazování. Doc. Slaninová se zeptala, čím byla značena jádra buněk. Dr. Smital se zeptal, jak byla vypočtena senzitivita, jak byl stanoven práh, jak byl počítán skutečný počet buněk. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO