Detekce a rozpoznávaní tváře s využitím platformy Raspberry Pi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Následující bakalářská práce se věnuje problematice detekce a rozpoznání tváří v obraze. Teoretická část rozděluje metody detekce a rozpoznání obličeje do několika skupin, které jsou poté blíže popsány a vysvětleny. Na konci teoretické části je shrnuto současné využití rozpoznání osob na základě tváří v praxi. V praktické části je implementovaná metoda detekce obličeje jako kombinace přístupu, který využívá haarovy příznaky a přístupu s vyhledáváním pomocí šablony oka. Následné rozpoznání zajišťuje konvoluční neuronová síť. Závěrem jsou shrnuty zásady a problémy spojené s implementací na mikropočítač Raspberry Pi.
The following bachelor thesis is focused on the face detection and recognition in an image. The theoretical part divides methods of detection and recognition into several groups and there is better description and explanation of these methods in this part. At the end of the theoretical part is summarized the current utilization of person recognition on the bases of its face in practice. In the practical part is first implemented method for face detection. It is combination of two approaches - approach using haar features and approach using templates of eye. The face recognition is provided by the convolutional neural network. In conclusion there are summarized principles and problems associated with implementation on microcomputer Raspberry Pi and there is also evaluated the success of implemented methods.
Description
Citation
ROZHOŇOVÁ, A. Detekce a rozpoznávaní tváře s využitím platformy Raspberry Pi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) MUDr. Václav Zvoníček, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen) Ing. Vratislav Čmiel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Harabiš položil otázku: Databázi pro testování jste si vytvořila sama? Mgr. bernard položil otázku: Byl by problém u detekce obličeje bujný plnovous? Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO