Ethernet pro metalické kabely

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce „Ethernet pro metalické kabely“ se zabývá rozborem technologie Ethernet, nejvyužívanější technologie pro chod počítačových sítí. Konkrétně je zaměřena na chod po metalickém vedení. Cílem práce je popis technologie, rešerše nejnovějších standardů Ethernetu, včetně nejnovějších kategorií metalických vedení. Dále práce popisuje návrh laboratorní úlohy a její následnou implementaci. Součástí je i podrobný návod k laboratorní úloze a referenční hodnoty měření.
The bachelor thesis "Ethernet for Metallic Cables" deals with the analysis of Ethernet technology, the most used technology for running computer networks. Specifically, it is focused on transmission via metallic line. The aim of this thesis is description of technology, research of the latest Ethernet standards, including the latest categories of metallic lines. Laboratory tasks and its implementation are described below. This thesis also contains a detailed lab instructions and reference values.
Description
Citation
VÍTEČEK, A. Ethernet pro metalické kabely [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Norbert Herencsár, Ph.D. (místopředseda) Ing. Kryštof Zeman, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Pavelka (člen) Ing. Jan Dvořák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Proč hodnoty FEXT pro stíněný kabel (vzorek 3) jsou v Tab. A.3 pro frekvence 75, 50 a 10 MHz větší než pro nestíněný kabel (vzorek 2) v Tab. A.2? Jaké výhody přináší metalické vedení kategorie 8 oproti kategorii 7A? Tabulka s naměřeným útlumem. Výpočet, interpretace, jednotky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO