Mikrofonní pole pro odhad směru přicházejícího zvuku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá detekcí směru přicházejícího zvuku pomocí analýzy zvuku. Využívá především metod založených na~časovém zpoždění signálu. Algoritmus nalezení směru vychází z~křížové korelace a z jejích metod. V~závěru jsou shrnuty výsledky měření určování směru, jak naprogramovaného zvuku, tak i zvuku nahraného laboratorních podmínkách a reálném prostředí. Veškeré výpočty byly provedeny pomocí simulačního prostředí Matlab.
This bachelor's work describe detection of direction receiving sound by analizing of the sound. Work is based on methods of time delay estimation. Programmed algorithm of estimation direction works on cross–correlation and some selected cross–correlation methods. Results of measuring, as programming sound, so sound recorded in laboratory conditions and real enviroment, are mentioned in conclusion. All calculations were done by platform Matlab
Description
Citation
KUBIŠTA, L. Mikrofonní pole pro odhad směru přicházejícího zvuku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Lubor Přikryl (člen) Ing.MgA. Edgar Mojdl, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-21
Defence
1. Na str.21 tvrdíte, že amplitudové spektrum DFT je vždy symetrické podle osy y. Platí tohle tvrzení bez výjimek? 2. Na str. 22 tvrdíte, že FFT je o 10000 vzorků rychlejší než DFT a že samozřejmě závisí na metodě FFT. Jaká je nejpoužívanější metoda výpočtu FFT, na čem je výpočet FFT založen a uveďte přesnou definici výpočetní náročnosti DFT a FFT. 3. Ve Vašich kódech používáte v Matlabu funkci fft s jistou syntaxí a celou dobu jste přesvědčen, že počítáte FFT. Počítáte opravdu FFT? Vysvětlete proč.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO