Převodník rozhraní Modbus TCP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout a vyvinout převodník z Ethernetového rozhraní na rozhraní sériové linky. Jsou zde stručně popsány komunikační protokoly, které se využívají na straně Ethernetu, ale i na straně sériové linky. V práci byl vybrán vhodný mikroprocesor a příslušný hardware pro realizaci fyzických vrstev Ethernetového a sériového rozhraní. Program převodníku běží na operačním systému TI-RTOS od firmy Texas Instruments. Úlohou zařízení je převádět komunikační protokoly mezi fyzickými vrstvami a též plnit funkci webserveru pro konfiguraci převodníku.
Main puropose of this thesis is to design and develop Ethernet to serial interface converter. Ethernet and serial line protocols are briefly described. Appropriate microprocessor and hardware for realisation of each physical layars were choosen. Convertor uses Texas Instrument's TI-RTOS operating system. Convertor's purpose is to pass on communication between physical layers and also fulfill webserver role with configuration possibilities.
Description
Citation
KROTKÝ, P. Převodník rozhraní Modbus TCP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (předseda) prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (místopředseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Radim Hrdý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student seznámil komisi s řešením své bakalářské práce a odpověděl na otázky komise. 1) V příloze práce je vizualizace navrženého zařízení. Očekával bych, že v rámci zhodnocení výsledků zmíníte, že zařízení se povedlo zrealizovat, shrnete případné nedostatky a připojíte fotografii výsledku. Vzhledem k absenci těchto informací předložte komisi realizované zařízení. Student předložil hotové zařízení komisi. 2) V práci zmiňujete, že SW zařízení využívá operační systém TI-RTOS. Jaké výhody přináší využití systému TI-RTOS vůči přímé realizaci pouze s využitím jazyka C, případně doplňkových knihoven? A naopak, v čem by byl případný přínos popisu SW čistě v jazyce C? Student odpověděl, shrnul nevýhody jazyka C.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO