Možnosti využití lehkého kameniva na bázi pěnového skla pro výrobu novodobých stavebních materiálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Teoretická část bakalářské práce se zabývá možnostmi využití kameniva na bázi pěnového skla ve stavebnictví. Součástí práce je popis výroby, suroviny pro výrobu, a především vlastnosti kameniva. Práce se zaměřuje na možnosti pojení kameniva na bázi pěnového skla a výsledné vlastnosti výrobků. Také je popsána problematika tepelné techniky a řešení kritických detailů objektů. V praktické části je ověřena možnost pojení lehkého kameniva na bázi pěnového skla cementem a stanovení požadovaných vlastností.
Theoretical part of bachelor work is concerned with possibilities about utilization of gravel based on foamed glass in civil engineering. Another part is description of production, materials for production and mainly gravel properties. The work focuses on ways of bonding gravel based on foamed glass and final properties of products. Also heat technology issues are described and solution to critical details of objects as well. Possibility of bonding light gravel based on foamed glass with cement and determination of required properties are verified in practical part.
Description
Citation
BUBENÍK, J. Možnosti využití lehkého kameniva na bázi pěnového skla pro výrobu novodobých stavebních materiálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO