Územní studie rozvojového území města Vyškova

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem mé diplomové práce je územní studie rozvojového území ve městě Vyškov. Řešené území je situováno na okraji města, nachází se na poemzí dvou sídelních stuktur - vyšší bytová zástavba (sedmi podlažní) a rodinné domy - pomezí města a vesnice. Cílem bylo vytvořit takový koncept, který zajistí kvalitní prostředí pro život, ve kterém se lidé budou chtít setkávat a trávit dohromady svůj čas a který nebude porporovat anonymní způsob života. Vytvořit nová zajímavá místa s aktivitami pro všechny věkové kategorie - docílit toho, aby lidé trávili čas venku, v přírodě, aby se setkávali - posílení sociální pospolitosti. Jako novostavby jsou zde navrženy bytové domy, rodinné domy a objekty občanské vybavenosti. Návrh je přizpůsoben poloze a orientaci ke světovým stranám. Konečné dokumentaci předcházely analýzy, ze kterých vzešel navržený koncept.
The topic of this work is urban study of development area in the city Vyskov. The area is situated by the border of the city. This place is between two different forms - high apartment building (seven floors) and family house - border of the city and village. My purpose is make concept, which make quality background for life, place, where people want spend their time together outside. Make interestting place with activitties for every age group. As new buildings are designed residental houses, family houses and facilities. Its operational and layout solutions adapted to the position and orientation of the compass.
Description
Citation
ŠLESINGROVÁ, D. Územní studie rozvojového území města Vyškova [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO