Vyhodnocení vlivu technicko-technologických úprav na úpravně vody na jakost upravené vody

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je vyhodnocení postupné technické a technologické změny jímání a úpravy vody na konkrétní úpravně vody. Pro stanovení jsem si vybrala úpravnu vody v Ivančicích. První část této bakalářské práce vysvětluje základní pojmy týkající se problematiky tématu. Prvně je tedy seznámení s technologickými procesy úpravny vody, dále rozdělení úpraven vod, popis jakosti vod a technologií, které se na úpravně vody v Ivančicích nacházejí. V následujících dvou kapitolách se práce zaměřuje na popis úpravny vody před intenzifikací a po její intenzifikaci. Pozornost je věnována zejména odběru surové vody, jakosti surové i upravené vody a technologii úpravny vody. V poslední části této práce je provedeno srovnání původní a rekonstruované úpravny vody v několika hlediscích a následné doporučení pro zlepšení chodu rekonstruované úpravny vody. Důležité podklady pro hodnocení byly získány hlavně osobní prohlídkou úpravny vody. Z těchto a dalších podkladů se následně provedlo celkové hodnocení.
The subject of this bachelor thesis is the evaluation of sequential technical and technological changes of water collection and modification at a specific water treatment facility – the water treatment facility in Ivančice. The first part of the thesis explains the basic terminology such as technological processes of the water treatment plant, types of water treatment facilities, the range of different types of water based on its quality and technologies that can be found at the water treatment plant in Ivančice. The next two chapters describe the water treatment process before and after intensification. The primary focus is on raw water collection, the quality of both raw and treated water, and the water treatment technology. The last part of the paper offers multiple comparisons of the original and renovated facility and recommendations for improving the operations of the renovated water treatment facility. The final evaluation was carried out based on the information collected mainly by visiting the facility in person, and other sources.
Description
Citation
JEDLIČKOVÁ, I. Vyhodnocení vlivu technicko-technologických úprav na úpravně vody na jakost upravené vody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO