Sestavení dispečerského grafu pro vybranou nádrž s uvažováním klimatických změn

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této práce je zkonstruovat několik dispečerských grafů pro vybranou vodní nádrž Vír~I. z reálné průtokové řady, dále pak pro řady vygenerované podle regionálních klimatických modelů. Budou popsány jednotlivé předpovědní klimatické modely i postup konstrukce sestavení dispečerského grafu. Dispečerské grafy budou porovnány podle vhodných hledisek. V závěru práce se srovnají požadavky na odběr vody z nádrže dle manipulačního řádu s předpokládaným vývojem přítoků do nádrže a udržitelnost současných nároků na nalepšený odtok za stejných podmínek v budoucnosti.
The aim of a thesis is construct a several dispatcher graphs for a selected Vír I. water dam, from real flow series, then extended by synthetic flow series generated by regional climatic models. Particular models will be discribed, so the construction of dispatcher graph. Graphs will be compared by appropriately selected parameters. In the end of the thesis will be comparision of requirements sets by manipulate order with predicted evolution of affluent to the dam and sustainability for todays claims relation on improved outflows in future with the same condition.
Description
Citation
HAKL, P. Sestavení dispečerského grafu pro vybranou nádrž s uvažováním klimatických změn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO