Novostavba rodinného domu v Dětmarovicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce řeší novostavbu rodinného domu. Řešený rodinný dům se nachází v katastrálním území Dětmarovice na parcele číslo 1560/2. Pozemek pro stavbu domu je mírně svažitý. Lokalita se nachází v zastavěném území rodinnými domy nebo domy pro rodinnou rekreaci. Pozemek je přístupný z místní komunikace Rodinný dům je navržen jako jednopodlažní objekt s podkrovím a částečně podsklepený. K domu náleží stavba zahradního domku a zastřešeného parkovacího stání. Dům je obdélníkového tvaru se sedlovou střechou. Svislá nosná konstrukce domu je tvořena keramickými tvárnicemi, v suterénu jsou jako obvodové zdivo použity betonové tvárnice ztraceného bednění. Vodorovná nosná konstrukce domu ve všech podlažích je tvořena keramicko-betonovým stropem. Nosná konstrukce střechy domu je tvořena dřevěným krovem. Střecha přístřešku pro automobily a střechy zahradního domku je plochá a je tvořena betonovými panely. Fasáda objektu je bílé barvy. Fasáda zahradního domku je tvořená dřevěným obkladem. Dům je navržen pro bydlení 5 osob. V domě je řešen samostatný bezbariérový byt přístupný ze společného zádveří. Tento byt je řešen pro jednu osobu na vozíku. Má řešenou bezbariérovou koupelnu a samostatný pokoj s kuchyňským koutem.
Bachelor´s thesis is focused on new detached house. The detached house is located in the cadastral area of Dětmarovice on the plot number 1560/2. The land for the building is slighty sloping. The locality of the house is located in built-up areas by others detached houses or houses for family recreation. Entry to the land is from the local road. The detached house is designed as a single-storey building with an attic and partially basement. Next to the house is located a garden shed and covered parking space. The house is of rectangular shape with a saddle roof. The vertical structural stability system of the house are ceramic blocks and concrete blocks in the basement. The horizontal structural stability system of the house is the ceramic-concrete ceiling. The roof structural stability system of the house is wooden roof trussing. The roof of the covered parking space and the garden shed is flat and is made of concrete panels. The facade of the building is white. The garden shed facade is wooden. The house is designed for 5 persons. There is a separate accessible flat accessible from the common entrance. This accessible flat is designed for one person on a wheelchair. This flat has accessible bathroom and separate room with a kitchenette.
Description
Citation
PAPAJOVÁ, A. Novostavba rodinného domu v Dětmarovicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO