REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem práce je návrh úpravy a dostavby části Květné zahrady v Kroměříži nazývané Holandská zahrada.Jedná se o návrh návštěvnického centra,které by poskytlo základní informace nejen o Květné zahradě,ale zahradách všeobecně.Dále se řeší využití stávajících budov kolem tzv. čestného dvora. Jižní část zahrady bude řešena ve hmotách a to návrhem zahradnického skleníku a replika králičího kopečku. Návrh řeší návštěvnické centrum v severní části předpolí.Jedná se o jednopodlažní budovu s centrální vstupní halou a horizontální komunikací procházející podélně půdorysem a kopírující historickou osu od voliéry.Z této hlavní komunikace jsou přístupné další prostory. Rozvržení severní zahrady vychází z geometrie Květné zahrady Spodní část respektuje danou osu ,na které leží hmota skleníku,plocha pro letní divadlo a je zakončena ptačí voliérou.
Main theme of bachelor´s work is adaptation east part of Floral Garden in Kromeriz called Dutch and Orange Garden. Building program includes centre for visitors providing information on the Floral Garden and European Gardens generally.Next part includes new usage of buildings around the „Honor yard“. South part of Garden is projected in volume ,especially building of new garden glasshouse and new form of rabbit hill.
Description
Citation
MUSILOVÁ, T. REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Viera Lichardová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. arch. Jan Hrubý, CSc. (člen) Ing. arch. Martin Kovařík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Meixner, CSc. (člen) doc. Ing. arch. Antonín Odvárka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-05-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO