Použití hybridní metody pro řízení zásobní funkce vodní nádrže

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na výběr vhodného vstupního regionálního klimatického modelu do Hybridní metody řízení zásobní funkce vodní nádrže. Tento způsob řízení je založen na vhodné kombinaci optimalizační metody s metodou Support vector machines. Výběr vhodného regionálního klimatického modelu probíhá pomocí simulace řízení zásobní funkce vodní nádrže Vír I v programu Microsoft Exel. Výsledky simulace řízení hybridní metodou jsou porovnány s dalšími metodami řízení. Těmito metodami jsou Adaptivní řízení, Dispečerský graf a řízení na hodnotu nadlepšeného odtoku.
Bachelor thesis is focused on the selection of a suitable input regional climate model into the Hybrid method for the control of the storage function of water reservoirs. This control method is based on a suitable combination optimization method with the Support vector machines method. Selecting a suitable regional climate model is done by simulating the control of the storage function of water reservoirs Vír I in program Microsoft Exel. The simulation results of the hybrid control method are compared with other control methods. These methods are Adaptive control, Dispatcher graph, and control to Improved outflow.
Description
Citation
POSPÍŠILÍK, Š. Použití hybridní metody pro řízení zásobní funkce vodní nádrže [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO