Využití statistických metod projektu R v systému pro podporu rozhodování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem této práce je ukázat možnost propojení systému pro podporu rozhodo- vání se statisticky zaměřeným projektem R a umožnit tak jednoduchým způsobem analyzovat ekonomické ukazatele pomocí pokročilých statistických metod. Projekt R je souhrn několika aplikací určených pro manipulaci, výpočty a grafické zobrazo- vání dat. Nejvíce je využíván pro statistickou analýzu a tvorbu výsledných grafů. Umonžňuje jednak tvorbu vlastních metod pomocí jazyka podobného jazyku S a jednak jednoduché použití již implementovaných metod.
The aim of this thesis is to present possibility to integrate Decision Support System with specialized system for statistical computing and provides easier way to analyze economics indicators using sophisticated statistical methods. The R project is complex set of applications, designated for manipulation, computing and graphical presentation of data sets. It is mostly used for statistical analysis and graphical presentations. It allows users to create new methods with language similar to S as well as using the default methods provided.
Description
Citation
VACULA, V. Využití statistických metod projektu R v systému pro podporu rozhodování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
Prof. Ing. Dušan Baran, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dydowicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO