Ochrana zastavěných území ohrožených přívalovými srážkami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem práce je návrh komplexního systému opatření proti vodní erozi v lokalitě katastrálních území Bílov, Butovice a Velké Albrechtice. Na základě průzkumu a analýzy území, bylo navrženo možné řešení pomocí erozních a hydrologických nástrojů GIS. Pro identifikaci erozně ohrožených pozemků a odtokových poměrů byl využit digitální model terénu, rovnice Wischmeier-Smith a model DESQ. Poté byla vyhodnocena účinnost navržených opatření srovnáním výsledků před a po návrhu opatření.
This thesis investigates the design of complex systems measures against water erosion in cadastral areas Bílov, Butovice and Velké Albrechtice. Based on the exploration and analysis of the territory, it was suggested a possible solution by erosion and hydrological GIS tools. To identify areas at risk of erosion and runoff conditions were used a digital elevation model, Wischmeier-Smith equation and model DesQ. After that the effectiveness was evaluated by comparing the results before and after measures.
Description
Citation
HORÁKOVÁ, V. Ochrana zastavěných území ohrožených přívalovými srážkami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO