Urbanistický vývoj města Hradce Králové od počátku 20. století po současnost

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce na téma Urbanistický vývoj města Hradce Králové ve 20. a 21.století se zabývá urbanistickým rozvojem města a jeho vzhledem. Je zde chronologicky představen postupný vývoj města v historických souvislostech a stručně zmiňuje nejdůležitější památky města. Práce popisuje současný stav území z hlediska jeho funkčního rozdělení. Shrnuje základní poznatky o městském urbanismu z dostupné literatury a aplikuje je na město Hradec Králové. Pomocí analýzy územně plánovacích dokumentů definuje problematické oblasti rozvoje města.
The bachelor’s thesis topic is urban development of Hradec Kralove city in 20th and 21st century. The thesis inquires into the city’s growth, hence urban development, and appearance. It presents a chronological evolution in historical consequences and briefly highlights the most important sights. The thesis describes the current state of the area from its functional division point of view. It summarizes basic findings about urbanism from the available literature and applies these to the city of Hradec Kralove. It defines problematic areas of the city’s development by analyzing territorial planning documents.
Description
Citation
PAVLÁSKOVÁ, K. Urbanistický vývoj města Hradce Králové od počátku 20. století po současnost [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Městské inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO