Revitalizace vybraných lehkých obvodových plášťů budov, realizovaných u nás do roku 1990

Abstract
Dizertační práce se zabývá návrhem metodiky pro výběr optimální varianty revitalizace lehkého obvodového pláště budov. Práce je zaměřena na ověření provedených revitalizací konstrukce OD-001 „Boletický panel“ při použití stávajících konstrukčních řešení a materiálů. Na zkoumaných stavbách bylo provedeno termografické měření a stavebně technický průzkum za účelem zjištění vad a nedostatků, které tyto konstrukce i jejich revitalizace doprovází. Dalším bodem mé práce byla možnost realizace revitalizace lepenou fasádou. Mechanická odolnost lepené fasády byla posouzena experimentálními zkouškami a matematickými výpočty. Vhodnost revitalizace je zkoumána na základě předem stanovených kritérií. Kritéria jsou zaměřena na oblasti, které jsou pro investora důležité. Jedná se především o finanční náklady, dobu návratnosti, ale i dopad na životní prostředí. Při rozhodování bylo použito simulací a pokročilých metod rozhodování.
The dissertation thesis is focused on a design of new methodology that can be used for selection of optimal variant for the revitalization of light building facade system known as OD-001 “Boletice panel” when current construction solutions and materials are implemented. Thermographic measurement and engineering survey of selected buildings was carried out to determine the defects and insufficiencies that might accompanied these structures and their revitalization. Another point of my thesis was a possibility of revitalization by bonded facade. Mechanical resistance of bonded facade was verified throughout experimental testing and by mathematical calculation. The usability was confirmed on the basis of specific criteria that were stipulated in advance. The selected criteria are focused on areas which are important for investors. These are mainly financial cost, payback period but also the impact on the environment. Simulations and advanced methods of decision making were used.
Description
Citation
LIŠKA, P. Revitalizace vybraných lehkých obvodových plášťů budov, realizovaných u nás do roku 1990 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-05-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO