Vytvoření interaktivních programů pro podporu výuky zpracování signálů a obrazů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá tvorbou interaktivních apletů pro podporu výuky. Jsou to tyto čtyři aplety: lineární kombinace obrazů, metoda nejmenších čtverců a lineární regrese, diskrétní lineární konvoluce ve 2D a interpolace v 1D. Každá část v této práci se skládá z teoretického rozboru daného problému a jeho realizace v jazyku JavaScript. Konkrétní aplety pak názorně demonstrují problém tak, aby šel snadno pochopit.
This thesis deals with the development of interactive applets for educational purposes. There are four applets: linear image combinations, least squares method and linear regression, discrete linear convolution in 2D, and interpolation in 1D. Each part of this thesis consists of a theoretical analysis of a given problem and its implementation in JavaScript. Specific applets then illustrate the problem so that it can be easily understood.
Description
Citation
HAD, P. Vytvoření interaktivních programů pro podporu výuky zpracování signálů a obrazů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zuzana Bečková (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-08-29
Defence
Vysvětlete jak interpretovat poměrně nezvyklý graf 1.1. Dokažte, že průměrná hodnota je optimální z hlediska nejmenších čtverců pro regresi polynomem nultého stupně (tedy konstantou).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO