Analýza odolnosti digitálních modulací vůči různým typům rušení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce stručně popisuje základní typy modulačních technik určených pro přenos binárního signálu. V první části shrnuje výhody i nevýhody použití jednotlivých modulačních technik a představuje možné způsoby modulace a demodulace. V praktické části jsou představeny možnosti prostředí programu MATLAB a jeho použití pro měření bitové chybovosti. Zvolené digitální modulace jsou testovaný pro Gaussův, Riceův a Rayleighův přenosový kanál. Závěr práce se zabývá porovnáním teoretických a naměřených závislostí a celkovým zhodnocením.
This bachelor thesis concisely describes essential type of modulation technique for transmission of binary signal. In first part there are summarized advantages and disadvantages for each described modulation technique. There are described proceeding of modulation and demodulation too. Selected digital modulations are tested for Gaussian, Rice and Rayleigh transmission channels. In final part there are compared theoretical and measured values and summarized analysis.
Description
Citation
UHER, T. Analýza odolnosti digitálních modulací vůči různým typům rušení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Kiska (člen) Ing. Anna Kubánková, Ph.D. (člen) Ing. Vlastimil Člupek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-08-29
Defence
Jak byly ve vytvořeném modelu určeny přenosové funkce Rayleigho a Riceho kanálu, resp. koeficienty impulsní odezvy kanálu h? V textu to není uvedeno. Vysvětlete princip koherentní demodulace a význam dolní propusti. Jak je koherentní demodulace implementována ve Vašich simulacích? Vysvětlete na kódu některého z Vámi implementovaných demodulátorů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO