Analýza rozdílů oceňování dlouhodobého majetku dle české účetní legislativy a dle IFRS/IAS ve společnosti ABC, a.s.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
V této bakalářské práci je provedeno srovnání rozdílných přístupů k oceňování dlouhodobého hmotného majetku a to dle české účetní legislativy a podle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví. Na základě porovnání těchto přístupů jsou identifikovány významné rozdíly, které jsou pak detailně prezentovány v rámci dlouhodobého hmotného majetku společnosti ABC, a.s. V bakalářské práci jsou rovněž porovnány finanční výkazy sestavené jak podle české účetní legislativy, tak i podle IFRS/IAS a je zde analyzován význam odlišností.
This bachelor´s thesis compares different approaches to fixed assets measurement under Czech Accounting Standards and under IFRS/IAS. Based on confrontation of these two approaches, the main differences are determined. These differences are shown on case of company ABC, a.s. that has a significant value of fixed assets. Moreover, financial statements prepared by both ways are compared and importance of diversity is analyzed.
Description
Citation
VALENTOVÁ, A. Analýza rozdílů oceňování dlouhodobého majetku dle české účetní legislativy a dle IFRS/IAS ve společnosti ABC, a.s. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) Ing. Bohumil Pexídr (místopředseda) Ing. Milan Chytil (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen) Ing. Libor Benátský (člen) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO