Analýza dosahu signálu bezdrátových sítí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá popisem návrhu a implementace systému pro výpočet pokrytí bezdrátových sítí, je implementována jako webový portál, a napsána v programovacím jazyce Java. Text práce popisuje práci s použitými platformami, popis výpočetní metody ITU-R P.1812, který je použit pro získání intenzity elektrického pole a základní informace o elektromagnetických vlnách. Hlavní funkcí systému je výpočet a zobrazení informací o pokrytí a správa zákazníků pro danou firmu.
This master's thesis describes process of design and development of the system for calculating the coverage of wireless networks, it is implemented as a web portal and written in the Java programming language. The text of the thesis describes the work with the used platforms, a description of the ITU-R calculation method P.1812, which is used for calculation electric field strength and basic information about electromagnetic waves. The main function of the system is to calculate and display coverage of wireless networks and customer management information.
Description
Citation
ŠIMEK, P. Analýza dosahu signálu bezdrátových sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: Pokuste se prosím stručně nastínit, co by bylo nutné ve vaší aplikaci změnit pro účely akcelerace výpočtů, např. s využitím GPU karty či cloudových služeb. Z jakého zdroje přebíráte údaje o výškových poměrech terénu a jak s nimi po implementační stránce ve vaší aplikaci zacházíte (např. jak vypadají datové struktury, do kterých tato data načítáte)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO