Monitorování technického stavu částí radarových systémů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout podsystém diagnostiky sekundárního přehledového radaru a vytvořit funkční prototyp bloku komunikace a testovacího generátoru. První část práce se věnuje popisu a rozdělení radarových systémů se zaměřením na radary určené pro řízení letového provozu. Hlavní pozornost je zaměřena na sekundární přehledové radary a popis jejich funkce. Navazující část se zabývá specifikací požadavků pro návrh systému diagnostiky a následně také samotným návrhem. Součástí této práce je návrh, výroba a testování prototypu bloku zajišťujícího komunikaci podsystému diagnostiky a funkci testovacího generátoru pro sekundární přehledový radar.
The goal of this thesis is to design a diagnostic subsystem for secondary surveillance radar and to construct a functional prototype of communication and testing generator unit. The first part of the thesis aims at description and division of radar systems, with emphasis on air traffic control radars.  Main attention is being focused on ATC secondary surveillance radars and description of their function. Following part deals with requirements specification for design of diagnostic system and the system design itself. Part of the thesis forms design, production and testing of prototype of block enabling communication of diagnostic subsystem and function of testing generator for secondary surveillance radar.
Description
Citation
MIKLÍČEK, M. Monitorování technického stavu částí radarových systémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Otto Fučík (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Marcela Zachariášová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "B" . Otázky u obhajoby: Využil jste při návrhu desky plošných spojů pro zpracování vysokofrekvenčních signálů coby části diagnostického systému některý z nástrojů pro simulaci signálové integrity? Jaké výhody by mohlo přinést využití vhodné platformy kombinující na jednom čipu ARM jádro i programovatelnou FPGA logiku, např. Xilinx Zynq?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO