Rozšířená realita pro ARTable s See-through brýlemi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto bakalárska práca bola vytvorená počas môjho štúdia na fakulte informačných technológií Vysokého učení technického v Brne. Práca sa zaoberá rozšírenou realitou, vývojovým prostredím Unity a systémom ARTable. V teoretickej časti je obsiahnutá literatúra z oblasti histórie a použiteľnosti rozšírenej reality. Ďalej čo je to rozšírená realita a na akom princípe pracuje snímanie okolitého sveta. V praktickej časti sa práca zameriava na integráciu okuliarov Vuzix do Unity. Aplikácia dokáže na základe informácií poskytnutých od ARTable vykresliť do okuliarov rôzne údaje o objektoch nachádzajúcich sa na stole. Práca zahrňuje návrh riešenia a spôsob implementácie aplikácie. Na záver práca zahrňuje testovanie aplikácie a výsledok práce.
This Bachelor Thesis was created during study at the Faculty of Information Technology at Brno University of Technology. The thesis is focused on augmented reality using Game Engine Unity and ARTable system. The theoretical part contains history and augmented reality usage. Then it is defined what augmented reality is and how camera tracking works in a real world. In a practical part the thesis is focused on integration of Vuzix glasses in to Unity. The application is able to draw information about objects placed on table differently according to information obtained from ARTable. The thesis describes design and implementation details about the created application. The final part of the thesis includes test results and conclusion.
Description
Citation
ADAM, R. Rozšířená realita pro ARTable s See-through brýlemi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "E". Otázky u obhajoby: Proč jste implementoval zrovna zobrazení detekovaných / vybraných objektů? Jaké má výhody zobrazení v brýlích oproti stávajícímu zobrazení pomocí promítání na stole? Šlo by Vaše řešení využít i s průhledovými brýlemi jiného výrobce/typu? V čem spočívá kalibrace stereoskopických brýlí pro AR? Co vše je třeba kalibrovat pro správné zobrazení? Jakým způsobem ovlivňují akcelerometry/gyroskopy v brýlích jejich lokalizaci pomocí markeru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO