Využití rozhraní HDMI na výukovém kitu Minerva

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je prozkoumat možnosti přenosu obrazu přes rozhraní HDMI. Na základě zjištěných informací je navrhnuto a realizováno ovládání obvodu TFP410 včetně generování obrazových dat pro tento obvod. Cílovou platformou je školní vývojová deska Minerva, která je osazena mikrokontrolérem Kinetis K60 od společnosti NXP (dříve Freescale) a programovatelným logickým hradlovým polem Spartan 6 od Xilinx. Navrženým řešením ovládání rozhraní je řadič, který vytváří komunikační rozhraní mezi mikrokontrolérem a digitální HDMI/DVI vysílačem TFP410 od firmy Texas Instruments. Mikrokontrolér komunikuje s řadičem pomocí sběrnice FlexBus. Řadič s obvodem TFP410 komunikuje pomocí sběrnice I2C. Rozhraní řadiče i obslužné knihovny v mikrokontroleru musí umožňovat jednoduchou použitelnost. Funkcionalita řadiče a knihovny je demonstrována vzorovými aplikacemi (hra Tetris a Sokoban).
The aim of this thesis is to explore the possibilities of video transfer via HDMI interface. Based on the results a circuit driver TFP410 will be designed, and both the circuit driver and generator of video data for this circuit will be implemented. The target platform in this thesis is school learning developing kit Minerva with MCU Freescale (NXP) Kinetis K60and FPGA Xilinx Spartan 6. The designed solution of the controller is a device controller which transfers communication from MCU to HDMI/DVI digital transmitter TI TFP410. MCU communicates with the device controller over FlexBus. All communication between the transmitter and the controller is realized over I2C bus. The device controller interface and MCU driver library must provide easy usage. The functionality of both the controller and MCU library is demonstrated on two demo applications (games Tetris and Sokoban).
Description
Citation
MAREK, J. Využití rozhraní HDMI na výukovém kitu Minerva [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Přibližte, jakým způsobem bude v budoucnu možno dosáhnout rozlišení FullHD (1920x1080)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO