Pohled na stav JUnit pro testovanou instanci Eclipse

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je především návrh a implementace nástrojů umožňujících zobrazovat stav průběhu testů testované instance vývojového prostředí Eclipse. Řeší tak problém zobrazení výsledků právě probíhajících testů grafického uživatelského rozhraní. Práce také obsahuje popis struktury vývojového prostředí Eclipse IDE ( Integrated Development Environment ) a  popis nástroje JUnit, který je k implementaci zmíněných nástrojů využit. Pomocí implementovaných nástrojů lze zobrazit informace o běhu testů, podobně jako je tomu u pohledu JUnit. Zároveň jsou tyto informace vždy viditelné a aplikace zobrazující tyto informace nevyžaduje aktivitu okna ( angl. focus ). Implementovaný nástroj umožňuje detailnější pohled na probíhající testy a je tak užitečný v případě vytváření a analýzy testů - lze snáze odhalit, v jakém místě by se mohla nacházet chyba.
The aim of this paper is to design and implement tools which allow to display testing progress of an Eclipse integrated development environment instance. This resolves problem of viewing currently running graphical user interface test run results. This thesis also contains description of Eclipse IDE ( Integrated Development Environment ) and JUnit framework architecture, that is used to achieve this goal. Implemented applications allow to take a closer look at currently running tests, in a similar way to JUnit view. To achieve visibility, the information window is displayed always on top and doesn't require the focus. That is useful to locate an error both when creating a new test or analysing already implemented one.
Description
Citation
COUFAL, M. Pohled na stav JUnit pro testovanou instanci Eclipse [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) RNDr. Vlasta Krupková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Je možno testovat s využitím Vašeho nástroje souběžně více aplikací na jednom stroji (resp. spustit naráz více testů)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO