Aplikace pro simulaci řídicího systému PROFINET

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o vývoji aplikace simulující řídicí systém Profinet. Hlavní funkce takového řídicího systému je navázání aplikačního vztahu se zařízením, které komunikuje pomocí technologie Profinet. Prostřednictvím aplikačního vztahu poté probíhá veškerá výměna informací. Cílem simulace řídicího systému pomocí aplikace, která běží na stolním počítači, je usnadnění testování vstupně výstupních zařízeních, které jsou k systému připojené přes rozhraní Ethernet. Ve výsledné aplikaci lze poté monitorovat a modifikovat komunikaci mnohem snadněji než se skutečným řídicím systémem.
This bachelor's thesis deals with development of an application simulating the Profinet controller. The main function of such controller is to establish an application relation with a device, which is communicating via the Profinet technology. Through the application relation then takes place the entire exchange of information. The goal of the controller simulation, run on a desktop computer, is to facilitate the testing of input/output devices connected to the system via Ethernet interface. The resulting application allows to monitor and modify the communication much easier than the real control system.
Description
Citation
MAZUREK, T. Aplikace pro simulaci řídicího systému PROFINET [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen) Ing. Marcela Zachariášová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Ako bola kontrolovaná správnosť vygenerovaných sieťových dát? Ako prebieha napojenie externej aplikácie s testovacími prípadmi na vytvorený nástroj?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO