Nástoj pro abstraktní regulární stromový model checking

No Thumbnail Available
Date
Authors
Mráz, Patrik
ORCID
Advisor
Hruška, Martin
Referee
Rogalewicz, Adam
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Formálna verifikácia sa zaoberá dokazovaním korektnosti systému podľa daných špecifikácií.Jej potrebu znásobuje stále väčšia rozšírenosť počítačov a neustály rast zložitosti aj rozsiahlosti vyvíjaných systémov. Cieľom tejto práce je implementácia nástroja formálnejverifikácie abstraktný regulárny stromový model checking (ARTMC) nad knižnicou VATA. Pre dosiahnutie tohto cieľa bolo potrebné rozšíriť knižnicu VATA o konečné stromové prevodníky,abstrakcie stromových automatov a integrovať ich spolu s nástrojom ARTMC doknižnice VATA.
Formal verification deals with proving the correctness of the system according to the given specifications. Its need is driven by an increasing number of computers and a increase in the complexity of the systems being developed. The aim of this work is to implement the formal verification tool abstract regular tree model checking (ARTMC) over the VATA library. To achieve this goal, it was necessary to extend the VATA library on the finite tree transducers, abstractions of tree automata and integrate them together with the ARTMC into the VATA library.
Description
Citation
MRÁZ, P. Nástoj pro abstraktní regulární stromový model checking [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: Co způsobuje, že verifikační smyčka v mnoha případech skončila po jednom kroce a často bez vytváření nových predikátů i když z pohledu teorie to tak být nemá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO