Webová služba pro trénování a výuku výslovnosti cizích jazyků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto práca prezentuje návrh a implementáciu webovej aplikácie , ktorá slúži na trénovanie výslovnosti Anglického jazyka . V súčastnosti existuje množstvo on-line služieb , ktorých cieľom je pomôcť užívateľom zlepšiť ich úroveň Anglického jazyka alebo akéhokoľvek iného cudzieho jazyka . Na druhej strane , aplikácií , ktoré by pomohli s výslovnosťou daného jazyka nieje mnoho . Tento projekt bol vyvinutý aby túto dieru zaplátal a aby umožnil užívateľom cvičiť výslovnosť opakovaním krátkych videoukážok . Reč užívateľa bude nahraná pomocou jeho mikrofónu a následne porovnaná s referenčnou nahrávkou . Výsledkom tohto porovnania bude skóre podobnosti , ktoré bude vrátene používateľovi . Skóre podobnosti bude vypočítané použitím algoritmu Dynamic Time Warping, ktorý je zabudovaný vo video prehrávači použitom v tejto aplikácii .
This article presents a design and an implementation of Web application for English pronunciation training. Nowadays, there are a lot of on-line applications that help to improve English level or skill level of any other foreign language. On the other hand, there are not so many applications that help to improve pronunciation of given language. This project was developed to fill the gap, and to enable users to practice pronunciation by repeating short video segments. Using their microphone device users will record their speech. This speech will be compared with the reference recording. Result of this comparison will be returned to the user as a similarity score. The similarity score is computed using Dynamic Time Warping algorithm, that is incorporated inside a video player used in this application.
Description
Citation
STEHLÍK, J. Webová služba pro trénování a výuku výslovnosti cizích jazyků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: jaké další gamifikační prvky by aplikace mohla obsahovat? proč jste pro testování aplikace nezvolil formu přímého sledování uživatelů s následnou face-to-face diskuzí o jejich zpětné vazbě?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO