Webový systém pro správu a půjčování zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je analýza a implementace webového systému pro správu a půjčování zařízení, které uživatelům zprostředkuje přehled dat v systému a historii transakcí zařízení. Výsledná aplikace byla implementována v PHP s využitím Nette Frameworku, MySQL a AJAXu. V první polovině této práce je probrána analýza existujících platforem, popis jednotlivých fází implementace a seznam využitých návrhových vzorů. Druhá polovina pojednává o testování, využitých komponentách a jejich opodstatnění, a nakonec sumarizuje využitelnost implementovaného systému. Výsledkem této práce je implementace systému pro správu a půjčování zařízení, který uživatelům umožňuje vést efektivní evidenci půjčování položek.
The aim of this thesis is to analyze and implement a web-based equipment checkout system, which provides an organized outlook on system data and equipment transactions history. The final application was implemented as a server-side application using Nette Framework under PHP, MySQL and AJAX. The first half of this thesis investigates existing solutions, describes the implementation phases and looks at design patterns present in the code. The second half of the paper examines the testing, mentions all used add-on components and their purpose, and finally assesses the usability of the implemented system. The result of this paper is an implemented equipment checkout system giving its users an effective way to manage item lending.
Description
Citation
VITÁSEK, J. Webový systém pro správu a půjčování zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jaké jsou výhody a nevýhody organizování výpůjček právě v podobě "nástěnky", kterou jste použil? Pro které uživatele či způsoby použití je nástěnka vhodná a pro které ne?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO