Akcelerace zpracování 3D obrazových dat na GPU

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce navrhuje řešení pro aplikaci konvolučních filtrů na velké množství 3D obrazových dat za využití výpočetního výkonu grafických karet. Popisované řešení využívá platformu OpenCL, jenž umožňuje akcelerovat veškeré výpočty na grafickém jádře, a~příslušnou optimalizaci s~využitím lokální paměti, která je na GPU dostupná. Návrh a~implementace se zaměřuje primárně na Sobelův filtr.
This thesis proposes a solution for acceleration of large 3D image data filtering  by using the compute power of graphic cards. This solution uses OpenCL platform to dedicate all necessary computation onto graphical core of the graphic card and furthermore optimize this process using on-board local memory. Design and implementation of the mentioned approach is mainly focused on Sobel Operator.
Description
Citation
JOCHLÍK, J. Akcelerace zpracování 3D obrazových dat na GPU [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Proč je podle Vás vhodné použít separabilní variantu filtru namísto neseparabilní při větším rozměru konvolučního filtru? V práce jsem nenašel žádný graf nebo odůvodnění, které by to naznačovalo. Jak byla při testování implementována CPU varianta (separabilně, OpenMP)? Jak složité by bylo rozšířit Vaši implementaci pro větší (libovolné) rozměry konvolučních jader?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO