Reaktivní práškové kompozity a cementové kompozity bez makropórů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá tématikou navrhování a výroby ultra vysokohodnotných betonů (UHPC), reaktivních práškových kompozitů (RPC) a dalších jemnozrnných materiálu, jako kompozity omezující vznik makrotrhlin (MDF) nebo kompozit se zahuštěnou matricí obsahující malé částice (DSP). Teoretická část práce se soustředí na požadavky na vlastnosti a složení UHPC a RPC a na metodologii jejich navrhování. V experimentální části je popisován návrh RPC, výroba zkušebních těles, zkoušení některých fyzikálně mechanických vlastností, jako jsou pevnost v tahu za ohybu a pevnost v tlaku materiálu a určení chemické charakteristiky rentgenovou a termickou analýzou.
This diploma thesis deals with the design principles and manifacture of ultra performance concrete (UHPC), reactive powder composites (RPC) and other fine-grained materials, such as Macro defect free (MDF) or Densified systems with small particles (DSP). Theoretical part of this work is focused on the requirements of properties and composition UHPC and RPC and methodology of their design principles. Experimental part describes design principles RPC, manufacture of test specimens, testing of certain physical and mechanical properties, such as tensile strenght, bending strenght and compressive strenght and determination chemical character X-ray and thermal analysis.
Description
Citation
PANENKOVÁ, M. Reaktivní práškové kompozity a cementové kompozity bez makropórů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2018-01-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO