Ekonomické hodnocení veřejného projektu zaměřeného na revitallizaci brownfieldu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zaobírá problematikou „brownfield“ v oblasti těžebního průmyslu a jejich regenerací. Je rozdělená na dvě části, a to na teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou vymezeny základní ekonomické pojmy týkajíci se téma práce a základní informace ohledem brownfieldů a jejich dělení. V praktické části je na konkrétní případové studii brownfieldu lomu Most-Ležáky na severe České republiky zhodnocené socioekonomické využití revitalizace tohoto lomu. Cílem práce je posoudit, zda je revitalizace konkrétního brownfieldu, a jemu podobným socioekonomicky efektivní. Při posouzení se počítá se socioekonomickými benefity a náklady vznikajícími revitalizováním dané oblasti.
Thesis deals with issue of „brownfields“ in mining sphere and their regeneration. The work is splitted into two parts, theoretical and practical. The theoretical part contains basic economic terms, relative to theme of the thesis and basic information about brownfields and their dividing. The practical part contains valorization of social-economical utilization on the study case of brownfield mining area Most-Ležáky in north side of Czech republic. The aim of this thesis is to assess, if is the revitalization of this specific brownfield, and similar brownfields, social-economically effective. The assessment contains social-economic benefits and costs of specified area revitalization.
Description
Citation
SABO, J. Ekonomické hodnocení veřejného projektu zaměřeného na revitallizaci brownfieldu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2018-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO