Klimatizace líhně kuřat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem systému klimatizačního zařízení pro prostory s líhněmi kuřat. Práce v úvodu krátce přibližuje problematiku klimatizace, představuje dispozice objektu a nastiňuje požadavky na mikroklima pro správnou inkubaci vajec a líhnutí kuřat. Praktická část diplomové práce se dělí na dva základní úseky, a to výpočtový a návrhový. Výpočtová část se zabývá stanovením množství přiváděného čerstvého klimatizačního vzduchu, výpočtem tepelných ztrát, tepelné zátěže a psychrometrickým výpočtem pro letní a zimní provoz. V návrhové části zachycuje práce návrh a dimenzování vhodných vyústek a vzduchovodů, návrh optimální klimatizační jednotky s ventilátory o výkonu odpovídajícím nárokům objektu a tlakovým ztrátám v potrubí. Součástí diplomového projektu je rozpis použitého materiálu a příslušná výkresová dokumentace.
My diploma thesis focuses on design of air-conditioning system for chicken breeding spaces. In the background are considered general issues of air-conditioning, hatchery layout and microclimate for eggs incubation and chicken breeding. The research part is divided into two parts – Calculations and Design. The Calculations address the amount of incoming fresh air, heat loss, heat load and psychrometric calculations for summer and winter periods. The Design focuses on defining suitable diffusers and air-ducts, optimal air-conditioning unit with fans corresponding to hatchery requirements and pressure loss in ducts. The technical drawings and a list of used material are included.
Description
Citation
PETR, L. Klimatizace líhně kuřat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technika prostředí
Comittee
doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (člen) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-22
Defence
Doc. Kratochvíl: Jakým způsobem se zjišťuje citelný zisk v líhních kuřat? Závisí tento zisk na počtu kuřat? Jakým způsobem se do tohoto zisku započítává počet vylíhnutých kuřat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO