Vliv nanočástic na vlastnosti elektroizolačních materiálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá vlivem nanočástic jako plniva polymeru na elektrické vlastnosti kompozitních dielektrických materiálů. Přidání několika málo hmotnostních procent nanoplnidla má vážný dopad na fyzické, chemické, mechanické a elektrické vlastnosti polymeru. Současně se zaměřuje na výrobu a diagnostiku pomocí relaxační spektroskopie a měření vnitřního odporu. Zkoumaným materiálem je epoxidová pryskyřice TSA 220S plněná nanočásticemi Al2O3 nebo SiO2.
This work deals with influence nanoparticles, as fillers of polymer, to electrical properties dielectric composite materials. Addition of just a few weight percent of nonofillers has profound impact on the physical, chemical, mechanical and electrical properties orf polymer. Simultaneously is focused on production and diagnostics by the relaxation spectroscopy and measure internal resistance. Examination material is epoxy resin TSA 220S filled Al2O3 and SiO2 nanoparticles.
Description
Citation
SEDLÁČEK, M. Vliv nanočástic na vlastnosti elektroizolačních materiálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Vondrák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (člen) Ing. Karel Pospíšil (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se zadáním, zpracováním a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: 1. Jaký je vztah mezi intenzitou lokálního elektrického pole a intenzitou vnějšího elektrického pole? 2. Jaké nepřesnosti a chyby provázejí prováděné experimenty? Jak lze stanovit jejich velikost a jak je možno tyto chyby minimalizovat nebo vyloučit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO