Inteligentní řízení modelu vlakového kolejiště

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem prvků řízeného modelu vlakového kolejiště. V první části je práce zaměřena na principy datové komunikace. Vysvětluje možnosti komunikace, modulaci a interferenci. Praktická část se zaměřuje na návrh komunikace, ve které je informace přenášena prostřednictvím infračerveného záření. Popisuje funkční částí systému a jejich návrh, mezi něž patří zejména: řídící část, příjem a vysílání řídícího signálu, spínací prvky a h-můstek. Na konci práce je popis řídícího softwaru. Při návrhu jsou zohledněny parametry prvků určených pro modely železnic, které jsou dostupné na trhu. Na konci práce jsou shrnuty parametry výsledného návrhu, jeho použití, výhody a nevýhody.
The aim of this thesis is design of elements intelligent control of train track model. The first part of the thesis is focused on principle of data communication. It explains principle data communication, modulation and interference. Practical part of the thesis is focused on designe of communication. Data communication is realized by infrared radiation. Practical part describes the funcional parts of system and their design, such as: control part, receiver and transmitter, switching elements and h-bridge. At the and of this thesis is described of control software. Properties of elements specialize for model of railway are considered in design. Summary of the design’s parameters, use, advantages and disadvantages are described at the end of this thesis.
Description
Citation
PROKŠ, J. Inteligentní řízení modelu vlakového kolejiště [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-08-23
Defence
Student seznámil komisi s řešením bakalářské práce. Otázky komise: Proč k demodulaci využíváte obvod LM567, když neplní požadovanou funkci? Výrobce v katalogovém listě problém uvádí a čím si to vysvětlujete? Jaký je přínos Vaší práce? Jak je realizace cenově náročná? Práce není v plném rozsahu splněna a celková úroveň práce nesplňuje požadavky na bakalářskou práci.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO