Vanová korba pro dvounápravový traktorový návěs

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce řeší návrh vanové korby pro traktorový návěs umožňující dvoustranné sklápění. Cílem je vlastní koncepční návrh korby a pevnostní kontrola konstrukce metodou konečných prvků. Součástí práce je i vypracování částečné výkresové dokumentace. Hlavní požadavek při řešení práce je kladen na co nejjednodušší konstrukci. Korba je součástí výměnného systému nástaveb od firmy ZDT a je navrhována na univerzální podvozek Mega 20.
Graduation work discusses a design of the tube body of the tractor semi-trailer enabling double-sided tilting. The aim was a conceptual proposal of the semi-trailer body and a strength calculation with Finite Element Method on my own. A part of the work is also design documentation. The work puts major requirement on the simplest mechanical design. The body is a part of the replaceable system of the trailer body by ZDT Company and it is designed for a universal carriage unit MEGA 20.
Description
Citation
PRÁŠEK, O. Vanová korba pro dvounápravový traktorový návěs [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Miroslav Rousek, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen) Ing. Emil Machač (člen) doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO