Automatizace linky pro defektoskopii železničních kol

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací řídicího systému pro testovací linku využívající ultrazvukové defektoskopie a magnetické práškové defektoskopie. Testovací linka je určena pro nedestruktivní testování železničních kol s možností detekce a lokalizace povrchových a podpovrchových vad. Práce popisuje uspořádání a princip funkce testovací linky. Na tomto základě je proveden návrh řídicího systému, který řídí jednotlivé procesy v rámci celé testovací linky. Navržený řídicí systém byl realizován v průmyslové aplikaci.
This thesis describes the design and implementation of a control system for testing line using ultrasonic testing and magnetic particle testing. The test line is designed for non-destructive testing of railway wheels with detection and localization of surface and subsurface defects. The thesis describes the design and operating principles of the test line. On this basis, the design of a control system that controls various processes throughout the test line is clearly described. The proposed control system was implemented in the industrial application.
Description
Citation
HUBENÝ, M. Automatizace linky pro defektoskopii železničních kol [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Karel Hájek, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Zkušební komise ve věci hodnocení diplomové práce rozhodla takto: na základě předložených materiálů a odpovědí na položené otázky (zejména vysvětlení rozporů v citaci literárních pramenů a prokázaných neznalostí v odborné tématice) nelze určit, jaká část prezentovaného díla a to jak textu, tak realizace, je dílem diplomanta, co bylo převzato z jiných pramenů, aniž je uvedena citace a jaký je podíl diplomanta na realizaci. Z tohoto důvodu hodnotíme práci jako nevyhovující a postupujeme k řešení disciplinární komisi FEKT. V případě, že závěry této komise budou znít ve prospěch diplomanta, mělo by mu být umožněno práci obhájit v podzimním termínu 2013.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO