Simulace přenosu DVB-H a DVB-SH

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá kanálovým kódováním a modulací v systémech DVB-H a DVB-SH a simulací těchto částí v prostředí MATLAB. U systému DVB-H se zabývá také vlivem různých typů přenosových kanálů na přenos. V první části práce je popsáno kanálové kódování a vnitřní modulace v systémech DVB-H a DVB-SH. V další části práce jsou popsány aplikace vytvořené v programovém prostředí MATLAB pro nastavení a následnou simulaci přenosu v těchto systémech. V poslední části práce jsou graficky prezentovány a diskutovány výsledky simulací.
The paper deals with the channel coding and modulation in DVB-H and DVB-SH and with the simulation of the components in MATLAB. In the case of DVB-H the document also discuss the influence of different types of transmission channels on the transmission process. The first part of this work describes the channel coding and inner modulation in DVB-H and DVB-SH. The next part describes applications created in MATLAB for settings and simulation of the transmission in the standards DVB-H and DVB-SH. The last part of this document graphically presents selected results of the simulation of the transmission and discuss them.
Description
Citation
ARVAI, L. Simulace přenosu DVB-H a DVB-SH [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen) Ing. Josef Soldán, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO