Rozdělení proudů a napětí při nesouměrných zkratech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je seznámení s výpočtem napěťových a proudových poměrů při nesouměrných zkratech. První část práce je zaměřena na přiblížení problematiky zkratů obecně. Popisuje příčiny vzniku zkratů, jejich dělení a průběhy. Další část práce ukazuje způsoby výpočtu jednotlivých druhů zkratů a to především se zaměřením na metodu souměrných složek. Poslední část práce je pak zaměřena na použití zjištěných poznatků k výpočtu poměrů na konkrétní zadané elektrické sítí. Výpočet je proveden pro všechny druhy zkratu a to jak souměrného, tak i nesouměrného. Výsledné poměry jsou zaneseny do fázorových diagramů pro jednotlivé druhy zkratu. Součástí výpočtu je i přepočet fázových proudů přes transformátor.
The objective of this bachelor thesis is to introduce the calculation of voltage and current ratios in asymmetrical short circuits. The first part of the thesis is focused on delineating the problem of short circuits in general. It describes the causes of short circuit arising, the types of short circuits and their processes. The next part of the thesis shows the ways of calculating particular types of short circuits, namely concentrating on the method of symmetrical components. The last part of the thesis is focused on the application of the discovered findings to calculate the ratios for the particular electric network. The calculation has been made for all the types of short circuits, both symmetrical and asymmetrical. The resulting ratios are recorded into the phasor diagrams for particular types of short circuits. The part of the calculation is also the recalculation of phase currents through a transformer.
Description
Citation
KAKRDA, M. Rozdělení proudů a napětí při nesouměrných zkratech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student sebejistě prezentoval svou práci na téma Rozdělení proudů a napětí při nesouměrných zkratech. Na otázky vedoucího práce a oponenta odpovídá pohotově, ale nejistě. Další položené otázky komise student odpovídá nepřesně a ne zcela přesně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO