Vizualizace povrchu tkání z objemových OCT dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Zobrazení povrchu je pro člověka téměř samozřejmostí. Využívá jasového rozdílu jednotlivých objektů a povrchu objektů. Použití v informatice je ovšem výrazně složitější. Moderní výpočetní technika se stále nedokáže svým výpočetním výkonem vyrovnat lidskému mozku. V dosažitelném maximálním rozlišení se ovšem lidské oko technice vyrovnat nedokáže. Přestože informatika a další technické obory jsou výrazně zatíženy šumem, který je zapotřebí potlačovat a některé technologie jsou velmi náročné, v mnoha směrech překonala možnosti člověka a stala se nepostradatelným pomocníkem.
Display surface is almost commonplace for a man. It uses the difference in brightness of individual objects and surface objects. Use in science, however, is considerably more complicated. Modern computer technologies till not its computing power even the human brain. The maximum achievable resolution with the technology but the human eye cannot cope. Although science and other technical fields are significantly burdened by noise that is needed to suppress and some technologies are very challenging, in many ways surpassed human performance and has become indispensable.
Description
Citation
KOSTIHA, M. Vizualizace povrchu tkání z objemových OCT dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (místopředseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) Mgr. Daniel Vlk, CSc. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student odpověděl na otázku oponenta s výhradami. Doc. Drastich položil otázku čím se liší pojem artefakt a pojem zkreslení v obrazu. Student neodpověděl na otázku. Doc. Kolář položil otázku jaký je rozdíl mezi pojmem derivace a diference. Student neodpověděl na otázku. Student neobhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO