Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá posouzením a zhodnocením finanční situace podniku ABC v letech 2008 – 2010. Práce se dělí do dvou částí, kde v první teoretické části je definován profil a charakteristika podniku a teoreticko-metodologická východiska. V druhé části jsou aplikovány metody finanční analýzy na účetní výkazy analyzovaného podniku a je provedeno souhrnné zhodnocení finančního zdraví. V návaznosti na provedenou analýzu jsou dále navržena opatření pro zlepšení současného stavu, jejichž důsledky jsou promítnuty do podoby stručného finančního plánu. Ten je opět vyhodnocen vybranými ukazateli finanční analýzy.
This thesis deals with assessing and evaluating the financial situation of the company ABC from 2008 - 2010. The work is divided into two parts. The first part defines the profile and characteristics of the enterprise and the theoretical-methodological issues. The second part focuses on the application of financial analysis methods on the company accounting statements and on the evaluation of its financial health. Subsequently the proposals of improvement are introduced and projected into the financial plan. The concluding part contains also the financial assessment of the plan.
Description
Citation
SKŘIVÁNKOVÁ, E. Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (místopředseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO