Rozložení proudu na lineárních anténách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci bude probrána problematika měření rozložení proudu podél anténního vodiče za pomoci sondy (vazební smyčky), která je připojená k selektivnímu mikrovoltmetru a na něm bude indikována úroveň signálu (napětí). Tato úroveň bude využita pro znázornění rozložení proudu. Následně bude rozebrána problematika celého měřicího pracoviště, a to od generátoru až po anténní vodič, sondu a selektivní mikrovoltmetr. V tomto uspořádání bude provedena analýza úrovňových poměrů a další rozbor. Dále z tohoto rozložení proudu budou dopočítány i ostatní parametry, které dokreslují tuto situaci a doplní je. Pro toto zpracování bude použit vytvořený program na počítači, kde se tyto parametry vypočítají a urychlí se tím zpracování naměřených dat.
This work will describe current distribution measurement problems along antenna conductor using a probe (coupling loop), which is attached to selective micro-voltmeter, which will indicate signal level (voltage). The signal level will be used for representing the current distribution. Subsequently, measuring workplace issues from generator to antenna conductor, probe and selective micro-voltmeter, will be discussed. Analysis of voltages of this link-up and additional study will be conducted. Other parameters, which complement this situation, will be calculated from the current distribution. A computer program, which calculates these parameters and speeds up the collected data processing, will be used for this process.
Description
Citation
NOVÁK, T. Rozložení proudu na lineárních anténách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen) Prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO