Kmitočtové syntezátory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá rozborem a dělením frekvenčních syntezátorů a návrhem syntezátorů DDS a PLL. Jsou rozebrány základní typy syntezátorů a odlišnosti mezi způsoby jejich činnosti. V části návrhu jsou v práci podrobně popsány základní obvody obou syntezátorů a další obvody, které jsou pro návrh důležité. Po jednotlivých částech je podrobně rozebrán návrh DDS a PLL syntezátoru. Oba syntezátory jsou přímo realizovány a jsou k nim vytvořeny samostatné řídící aplikace. PLL syntezátor je přizpůsoben řízení i přes prostředí Agilent VEE. V Agilent VEE je navržena konkrétní vzorová aplikace, která slouží jako podklad pro přiloženou laboratorní úlohu.
This diploma thesis concerns with analysis and dividing of frequency synthesizers and design of DDS, PLL synthesizers. Base types of frequency synthesizers are described including differences between methods of their operation. Base circuits of both – DDS and PLL synthesizers and other important circuits are described in details at design part of this thesis. Design of DDS and PLL synthesizer is described in particular sections. Both synthesizers are directly realized and stand-alone control applications are created. PLL synthesizer is also ready to control thru Agilent VEE program environment. Particular example application is designed in Agilent VEE. This application is used as basis of attached lab project.
Description
Citation
LAPČÍK, J. Kmitočtové syntezátory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO