Význam modelování mimořádných událostí pomocí softwarových nástrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou využití různých SW nástrojů v oblasti krizového řízení a ochrany životního prostředí. V dnešní době na každém kroku potkáme mimořádné události, které působí velké škody jak na životním prostředí, tak i na lidských životech a na majetku. Teoretická část práce poskytne přehled v oblasti SW nástrojů. Jsou v něm popsány jednotlivé nástroje, jejich základní parametry, vývoj a využití. Dále jsou zde vysvětlené pojmy, jako např. geografický informační systém, atd. Praktická část je zaměřená na využití nástrojů ve vybraných krajinách, mezi které patří Česká republika, Slovenská republika, Maďarsko, USA, Kanada, Spojené království. V závěru se porovnává účinnost nástrojů v oblasti krizového řízení a ochrany životního prostředí.
The Master's Thesis deals with the usage of various software tools in emergency management and in environmental protection. Nowadays, on every step we make, we can face emergency situations which can cause great harm to the environment as well as to human life and property. The theoretical part provides an overview of software tools. Different software tools, their basic parameters, development and usage are described. There are also explained terms like geographic information system, etc. The practical part is focused on the instruments used in selected countries, including Czech Republic, Slovak Republic, Hungary, USA, Canada and the United Kingdom. In the conclusion is the comparison of the effectiveness of software tools in emergency management and in environmental protection.
Description
Citation
RUHÁSOVÁ, A. Význam modelování mimořádných událostí pomocí softwarových nástrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie a technologie ochrany životního prostředí
Comittee
prof. Ing. Josef Čáslavský, CSc. (předseda) prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jaromíra Chýlková, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Dolejš, CSc. (člen) prof. Ing. Pavel Janoš, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-06
Defence
Studentka prezentovala výsledky své diplomové práce. Následně byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Studentka se vyjádřila k jednotlivým připomínkám a dotazům. Po diskuzi následovalo hodnocení závěrečné práce. Při něm komise souhlasně s oponentem konstatovala, že zadání diplomové práce nebylo splněno a tudíž diplomovou práci ohodnotila známkou F - nevyhovující. Doporučila práci přepracovat. Uchazečka pak odmítla pokračovat k ústní části SZZ.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO