Optimalizace daně z příjmů fyzických a právnických osob

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou pořizovaní a odpisování dlouhodobého majetku jako nástroje daňové optimalizace ve firmě ABC, s.r.o., a to z pohledu zákona o daních z příjmů. Po analýze situace ve firmě následuje nástin možných variant pořizování a odpisování majetku včetně vyčíslení jejich vlivu na daň z příjmů společnosti v roce 2008 i v letech následujících. Závěr každé z kapitol je pak věnován zhodnocení všech zmíněních přístupů a následnému doporučení toho, které by vedlo k minimalizaci daňové zátěže nejen této vybrané firmy.
The Bcwork thesis deals with the problematics of acquisition and depreciation of long-term property as instruments of tax optimalization in the company ABC, s.r.o. from the viewpoint of income tax law. The analysis of the company is followed by the outline of all the possible methods of property acquisition and depreciation as well as to evaluate their impact on the tax assessment in the 2008 and of other years. Each chapter of the research part of the thesis includes the evalution of the methods presented and the suggestion of the optimal approach towards the property management, contributing to the minimalization of the company´s income taxing.
Description
Citation
FRIČOVÁ, A. Optimalizace daně z příjmů fyzických a právnických osob [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
Ing. Miroslav Čáslavský (předseda) doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) JUDr. Petra Hanáková (člen) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO