Využití účetních dat a výkazů pro řízení firmy.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tématem diplomové práce ,,Využití účetních dat a výkazů pro řízení firmy“ je určení způsobu využití účetních dat a výkazů pro účely vedení a hodnocení firmy vedoucími pracovníky. Práce se zaměřuje na posouzení současné finanční a ekonomické situace společnosti za pomoci specifických postupů a metod a opírá se především o účetní výkazy rozvahu a výkaz zisků a ztrát, ze kterých manažer dále analyzuje důležité ukazatele, např. zdroje financování, strukturu majetku, rentabilitu, likvidní schopnost podniku, atd. Ukazatele a údaje, ze kterých jsou vypočteny, uvádím v tabulkách, jako pomocný nástroj slouží také grafická zobrazení a přehledná schémata.
The theme of my thesis “Use of accounting dates and statements for company management” is definining a way of using accounting data and evaluate the company from the manager point of view. This study concentrates on evaluating of current financial and economic situation of the company by means of specific procedures and methods and deals with the accounting statements balance sheet and profit and loss account which provides important indicators e.g., sources of financing, structure of properties, profitability, liquidity etc. The indicating instruments are represented in tabular form, graphs and schemes.
Description
Citation
DRÁPALOVÁ, B. Využití účetních dat a výkazů pro řízení firmy. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
Ing. Jaroslav Geršl (předseda) prof. Ing. Petr Němeček, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (člen) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO