Software pro komunikaci s GPS přijímačem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je prostudovat, promyslet a vytvořit program, který zprostředkovává (zpracovává) informace z modulu GPS, různých značek a potřebné informace, tedy zeměpisné souřadnice získané z GPS zobrazí ve svém rozhraní a také na mapě. Projekt se skládá ze tří částí. První část se podrobně zabývá GPS, jeho historií, strukturou, principem, konkurenčními typy navigačních systémů a také jejich službami či technickými údaji. V druhé části tohoto semestrálního projektu se věnuji hardwaru GPS, použitého přijímače tohoto signálu. Jsou zde uvedeny jeho technické údaje a také komunikace s okolním světem. Třetí část je věnována softwaru pro komunikaci GPS přijímačů. Nachází se zde popis kódu, v kterém je rozebrán komunikační protokol a zobrazování polohy na mapě. Na programování byl použit programovací jazyk C# ve vývojovém prostředí Microsoft Visual Studio 2008 Express Edition
The main goal of this master’s thesis is to over study, reconsider and make a program, which will be capable to interpose information from GPS module, different markers and necessary information’s, geographic coordinates obtained from GPS will be projected in its interface and also on map. This project contains of 3 parts. The first one exactly describes GPS, its history, structure, principle, competitive types of navigations systems and also GPS’ services and technical parameters. The second part of this project describes GPS hardware, used receiver of this signal. There is also mentioned its technical parameters and communication with outside world. The third part is in scripted the software for communication with GPS receiver. We can also see the description of code, in which is mentioned communication protocol and imaging the position on the map. It was programmed in C# language on platform Microsoft Visual Studio 2008 Express Edition.
Description
Citation
VRBA, P. Software pro komunikaci s GPS přijímačem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Reichert (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Tejkal (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Jakým způsobem si každý člověk na povrchu země může určit svoje vlastní aktuální zeměpisné souřadnice? Je k tomu opravdu potřebné mít radiový signál od speciálních družic jak popisujete v kapitole Úvod? Záleží na okolnostech kde se člověk nachází a podle vybavení - pro pevninu a oceán. Na přesné určení je optřeba družice. Jaké informace poskytuje NMEA věta s označením $GPGSA? otázka nebyla položena Jaké parametry se zapisují do námořních GPS přijímačů? otázka nebyla položena Co je GINA? student neví
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO