Dělící zařízení tyčí z barevných kovů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je konstrukční řešení dělícího zařízení tyčí z barevných kovů. Zařízení je určeno pro inovaci přípravy polotovarů v kovárnách. Práce je zaměřena především na návrh jednotlivých mechanických komponentů aligátorových nůžek a jejich výpočty. Jsou řešena i nebezpečná místa pro obsluhu a okolí pomocí analýzy bezpečnosti. Výsledkem práce je možnost konstrukce mechanické části dle daného zadání.
The aim of this master´s thesis is to design solution of equipment for dividing rods of non-ferrous metals. The equipment is primarily meant for innovation of semi-finished product preparation in blacksmith's workshop. This master´s thesis mainly focused on design of individual mechanical components of alligator shears and their calculations. There are also solved dangerous places for operators and surroundings by using a safety analysis. The result of this master´s thesis is possibility of design mechanical part according to assignment.
Description
Citation
STRAŠÁK, M. Dělící zařízení tyčí z barevných kovů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (místopředseda) doc. Ing. Viera Poppeová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO