Simulace vybraných energetických jevů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou provozu rozptýlených zdrojů elektrické energie v elektrické síti, možností využití virtuální elektrárny a inteligentních distribučních sítí. Cílem této práce je sestavení modelu elektrické distribuční sítě v simulačním prostředí. Do této sítě připojit rozptýlené zdroje elektrické energie a simulovat vybrané energetické jevy, které mohou v této síti nastat a při těchto jevech měřit a vyhodnocovat vybrané parametry.
This bachelor's thesis deals with the operation of dispersed generation of electricity in the electrical network, the possibilities use of virtual power plant and smart distribution grid. The aim of this work is to build a model of electrical distribution networks in the simulation environment. Connect dispersed generation of electricity to the network and simulate events that may occur in the network and the phenomena to measure and evaluate selected parameters.
Description
Citation
KOCHÁNEK, M. Simulace vybraných energetických jevů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Evžen Haluzík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Anton Beláň, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentoval svou bakalářskou práci. Vedoucí práce práci hodnotil kladně, ale vytýkal nízkou aktivitu studenta při jejím řešení a to i při řešení banálních úkonů. Oponent práci hodnotil také pozitivně, ale vytýkal formalní nedostatky, hlavně seznam literatury neodpovídající normě. Dotaz oponenta směřoval na projevy jednofázového zkratu na napětí transformátoru. Tento dotaz student zodpověděl. Další dotaz směřoval na hodnocení závažnosti jednotlivých typů poruch. Tuto otázku student nezodpověděl správně. Doc. Beláň měl dotaz na provoz soustav 22 kV. Student uvedl, že si je vědom chyby, kterou v práci prezentoval. Dotaz na zapojení transformátorů student nezodpověděl. Další výhrady směřovaly na použití nevhodné symboliky v práci. Doc. Medvec měl dotaz na nevýhody inteligentních distribučnch sítí. Student správně uvedl, že jde hlavně o oblast financí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO