Parametrické CAD systémy a databáze součástí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Autodesk Inventor je plně 3D CAD systém. Tento systém obsahuje nástroje pro tvorbu a návrh součástí, včetně správy informací daných součástí a technickou podporu. První kapitola práce je zaměřená na popis nejdůležitějších novinek, které přinesla verze Autodesk Inventoru 2009. V dalších kapitolách práce popisuje tvorbu obecné iSoučásti, což je v podstatě soubor různých variant (rozměry, materiál …) jedné entity, a její přípravu před správným publikováním do obsahového centra, což je virtuální databáze všech iSoučásti. Rovněž je zde uvedeno jakým způsobem se vytváří obsahové centrum, jak se s ní pracuje a upravuje data. Cílem práce je pak vytvoření databáze statorových a rotorových paketů pro firmu ATAS elektromotory Náchod a.s. V práci je popsána tvorba plechů jako iSoučásti a jejich publikace do nově vytvořeného obsahového centra.
Autodesk Inventor is a full 3D CAD system. This system includes tools for working environment tool, component design tool including information data management and technical support. The target of the first part is to describe the most important new features brought by Autodesk Inventoru 2009 version. In of next chapters the work describes creation common iPart, which is basically different variants set (proportions, material …) of one entity, and preparation before correct publication to the content center, which is a virtual database of all iPart. Also there is presented how to create the content center, how to work with it and adjust data. The aim of work is then the creation database a stator and a rotor packet for the firm ATAS electromotor Náchod Inc. In the thesis there is described creation of the lamination as an iPart and their publication to the new content center.
Description
Citation
SZOLTYS, K. Parametrické CAD systémy a databáze součástí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Voženílek, CSc. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (člen) Ing. Tomáš Nepustil (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vávra, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma: Parametrické CAD systémy a databáze součástí. Shrnul hlavní cíle diplomové práce. Popsal program Autodesk Inventor 2009 a popsal výhody jeho použití. Popsal ISoučást a Obsahové centrum v prostředí tohoto programu. Shrnul možnosti tohoto programu při vytváření výkresové dokumentace. Student odpověděl na otázky oponenta a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO