Návrh hydraulického pojezdu univerzální pohonné jednotky žacího stroje

No Thumbnail Available
Date
Authors
Smejkal, David
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vytvořením konstrukčního návrhu hydraulického pojezdu pohonné jednotky žacího stroje, a jeho následnou realizací v podobě prototypu. Stroj je navržen s nezávislým pohonem kol, plynulou regulací rychlosti vpřed i vzad. Součástí stroje je dálkový ovladač, který primárně ovládá potřebné úkony pro pohyb a sečení stroje. Na základě analýzy rešerše byl vytvořen koncepční návrh tak, aby sekačka splňovala všechna potřebná kritéria pro stavbu prototypu a následného testování v provozu. Konstrukční návrh včetně výkresové dokumentace je kompletně zpracován v programu Autodesk Inventor 2012. Výroba prototypu je z většinové části realizována zadavatelskou firmou. Nakupované komponenty, jako jsou hydrostatické převodovky a aktuátory byly vybrány z mnoha nabídek s ohledem na funkčnost, kvalitu a cenu
This diploma thesis deals with a design of hydraulic reaper’s drive unit and continual realization of its real prototype. The unit is designed with freelance wheel drive, continual change of speed and direction. A part of a drive unit is a remote control, which is primarily used for control of movement and mowing. On the base of research analysis the conception design was created, which has to fulfill all the needed requirements for build of prototype and its subsequent testing. Engineering design was performed in Autodesk Inventor 2012. Realized prototype was built by sponsor company. The components were chosen with regard to their functionality, quality and cost.
Description
Citation
SMEJKAL, D. Návrh hydraulického pojezdu univerzální pohonné jednotky žacího stroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukční inženýrství
Comittee
prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Marián Dzimko, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Maňas, Ph.D. (člen) Ing. Dětřich Robenek (člen) doc. Ing. Pavel Hutař, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Dočkal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Čermák, Ph.D., MBA (člen) Ing. Oldřich Veselý (člen) Ing. Vladimír Bukáček (člen)
Date of acceptance
2012-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO